• Open dag bij Volkstuincomplex ‘Krekwakwou’

  Tuinieren is niet alleen goed voor je lijf (een uur tuinieren staat bijna gelijk aan een uur fietsen), maar ook voor je gezondheid. Er gaat immers niets boven lekkere biologische groenten en fruit. Daarnaast is het ook nog een sociaal en gezellig gebeuren.

  Lees meer …
 • Retty en Evert: pleeggezin voor pup Lina

  Retty en Evert van Roon zijn sinds enkele maanden pleeggezin voor pup Lina. Met veel liefde en inzet voeden ze haar op om haar voor te bereiden op de opleiding tot geleidehond.

  Lees meer …
 • Opslag BIK bij Toon Sweep

  Bouwclubs kennen hem wel: Toon Sweep. Bij hem kunnen materialen voor het bouwen van de carnavalswagens worden opgehaald. Het BIK bestelt de materialen, Toon slaat ze op.

  Lees meer …
 • 50 jaar voetbalclub NBP

  NPB staat voor ‘Nieuw Prinsen Bekers’, een unieke voetbalclub, opgericht in 1968. De club heeft 35 leden met een gemiddelde leeftijd van 47 jaar. De jongste is 18, de oudste 77. Ze voetballen iedere zaterdagmorgen, weer of geen weer, 49 weken per jaar. Wekelijks zijn er tussen de 15 en de 30 leden aanwezig. Je […]

  Lees meer …
 • Ad Machielsen exposeert tijdens zesde Kunstroute

  Hoeveel schilderijen Ad Machielsen inmiddels heeft gemaakt, weet hij niet precies. Het kunnen er makkelijk honderd zijn, want hij schildert al veertig jaar. Schilderen loopt als een rode draad door zijn leven.

  Lees meer …
 • Kantklosster Bertha Luijkx

  Bertha Luijkx is maandelijks in actie te zien in Heemkundemuseum De Rijf, als ze demonstraties geeft van kantklossen. Ze beheerst de techniek al jaren en heeft zelfs het logo van het museum geklost.

  Lees meer …
 • John Looijmans: “Ik vind het fijn als de kids lekker kunnen voetballen en plezier hebben”

  Je hebt van die vrijwilligers die echt onmisbaar zijn voor hun vereniging. Zo iemand is John Looijmans, al bijna vijftien jaar wedstrijdsecretaris bij Beek Vooruit.

  Lees meer …
 • De Bouwploeg van Beek Vooruit: vrijwilligers met een ‘Beek Vooruit-hart’!

  De Bouwploeg van Beek Vooruit bestaat uit 11 leden in de leeftijd van 65 tot 81 jaar. Minimaal twee keer per maand zijn ze druk in de weer op de Beekse voetbalvereniging. Het veld borstelen, de heg knippen, de ramen schoonmaken, blad ruimen, onkruid wieden, afval opruimen, netten ophangen en verwijderen; hun takenlijst is lang. […]

  Lees meer …
 • Bouw Advies Commissie: heel veel expertise

  Hebben jullie er ooit wel eens bij stilgestaan hoe goed en veilig de Boemeldonckse optochten verlopen? Huizenhoge wagens worden zonder gevaar door de Prinsenbeekse straten geloodst. Een plezier om naar te kijken en gelukkig hoeven we ons niet af te vragen wat er allemaal zou kúnnen gebeuren… want de BAC waakt over de veiligheid van […]

  Lees meer …
 • Eerste A-wagen voor Bixe Draoke

  Het bouwseizoen duurt dit keer langer dan anders, want carnaval valt pas begin maart. Toch is het altijd een race tegen de klok. De Bixe Draoke weten hierover mee te praten.

  Lees meer …