Wie ben ik?

Ik ben Mirjam Bredius-Hoogendam. Na de middelbare school in Rotterdam heb ik Franse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden met als “minor” massacommunicatie en public relations. Na mijn afstuderen in 1987 ben ik meteen aan de slag gegaan als docente Frans in het voortgezet onderwijs. Dat schrijven mijn grootste hobby is kwam al vroeg tot uiting. Als kind was ik altijd al bezig met het schrijven van verhaaltjes en vakantiedagboeken. Op de school waar ik nu werk heb ik jarenlang voor de schoolkrant geschreven. Zo heb ik ontdekt dat mijn hart ligt bij het schrijven, of dit nu commerciële teksten zijn voor bijvoorbeeld websites of niet commerciële artikelen over mensen of evenementen. Sinds 2009 schrijf ik de voorpagina van de Beekse Redactie Tafel voor de Modern Prinsenbeek, een huis-aan-huisblad in mijn woonplaats. Ik doe dit met veel liefde en plezier. Ook heb ik een biografie geschreven voor mijn moeder toen ze 80 werd. Tevens corrigeer ik regelmatig persberichten en teksten voor websites. Daarnaast heb ik voor uitgeverij Odyssee een reisgids geschreven over mijn geboortestad Rotterdam. Een tweede gids over Lille verschijnt in het voorjaar van 2020.

Mirjam Bredius

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *