Wie ben ik?

Ik ben Mirjam Bredius-Hoogendam. Na de middelbare school in Rotterdam heb ik Franse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden met als “minor” massacommunicatie en public relations. Na mijn afstuderen in 1987 ben ik meteen aan de slag gegaan als docente Frans in het voortgezet onderwijs. Dat schrijven mijn grootste hobby is kwam al vroeg tot uiting. Als kind was ik altijd al bezig met het schrijven van verhaaltjes en vakantiedagboeken. Op de school waar ik nu werk heb ik jarenlang voor de schoolkrant geschreven. Sinds 2009 schrijf ik om de week de voorpagina van de Beekse Redactie Tafel voor de Modern Prinsenbeek, een huis-aan-huisblad in mijn woonplaats. Ik doe dit met veel liefde en plezier. Ook heb ik een biografie geschreven voor mijn moeder toen ze 80 werd. Tevens corrigeer ik regelmatig persberichten en teksten voor websites en schrijf ik af en toe voor de website van de school waar ik werk. Zo heb ik ontdekt dat mijn hart ligt bij het schrijven, of dit nu commerciële teksten zijn voor bijvoorbeeld websites of niet commerciële artikelen over mensen of evenementen. Ook het schrijven van een levensverhaal doe ik met veel enthousiasme.

Mirjam Bredius

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *